Volg ons!

Missie Koepel Molens Vlaams-Brabant

In de provincie Vlaams-Brabant zijn er nog enkele honderden molensites die getuigen van de eens cruciale rol van molens voor de economie en samenleving. Een handvol molens zijn in handen van gemeentebesturen, maar de meeste zijn in handen van privé-eigenaars of verenigingen. De meeste windmolens en ongeveer de helft van de watermolens zijn beschermd als monument en vaak ook hun omgeving als landschap of dorpsgezicht.

De Koepel Molens Vlaams-Brabant wil :

de eigenaars van molens en de vrijwillig molenaars samen brengen om ervaringen en kennis te delen rond het instandhouden en laten werken van de wind-en watermolens;
vrijwilligers opleiden en ondersteunen die of vrijwillig molenaar of molengids willen zijn, onder meer door het inrichten van molenaarscursussen in samenwerking met de molenverenigingen in andere provincies;
aanspreekpunt zijn voor de Provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap Onroerend Erfgoed en lokale besturen;
door het inrichten van Molendagen de moleneigenaars en vrijwillig molenaars helpen hun molen in de schijnwerpers te plaatsen.

Om dit waar te maken zijn er regelmatig bijeenkomsten en wordt er via een website en sociale media informatie aangeboden en activiteiten van de Koepel en de leden gepromoot.

Het “Ontdekportaal”

Wat ons verenigd brengt ons samen.

Onze webstek beoogt een overzicht van verschillende soorten molens in Vlaanderen. Hoewel we in deze opstartfase ons focussen op molens uit Vlaams-Brabant toch is het de bedoeling ons aanbod over de provincies te laten gaan.

We bieden iedereen die wenst zijn molen kosteloos te promoten een plek op onze website. Als eigenaar wordt u ook meteen beheerder van uw eigen “Molen-pagina” zodat u zelf de informatie over uw molen kan actualiseren, events promoten, bezoekers uitnodigen enzoverder.

In ieder geval draagt u bij het molen patrimonium in Vlaanderen te verenigen en de volgende generatie warm te maken.

Voor meer informatie neem gerust “contact”.

Het “Ontdekportaal” is een project met ondersteuning van de Provincie Vlaams-Brabant.

KOEPEL MOLENS VLAAMS-BRABANT fv
p.a. Hertboomwindmolen, Molenkauter 9
B – 1760 Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

Samen uit samen thuis!

De Molen beleving is steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Onze vereniging “Koepel Molens Vlaams-Brabant” is steeds op zoek warmhartig draaiende enthousiastelingen voor zowel administratieve als “handen uit de mouwen” bezielers. We komen vooral samen op en rond molens in Vlaams-Barbant.

Zoekt u eerder een molenwerking te versterken op een specifieke molen in uw buurt, dan kan u steeds via dit portaal zelf een molen contacteren of via het “contact” formulier u informeren.

[contact-form-7 id=”16130″ title=”Zonder titel”]

Registreer

Geen permissie om te registreren